Μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και τις πολλές βροχοπτώσεις ο καιρός ήταν υπέροχος την Κυριακή 6/2, που είχε προγραμματιστεί η εξερεύνηση με ποδήλατα στο δάσος και τον υδροβιότοπο του Σχινιά. Ο ουρανός ήταν γαλάζιος, η θερμοκρασία σχεδόν ανοιξιάτικη, ενώ η Πάρνηθα, η Πεντέλη αλλά και τα βουνά της Εύβοιας ήταν λευκά από το χιόνι των περασμένων ημερών.

Στις 11 η ώρα άρχισαν να μαζεύονται οι φίλοι του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, οι οποίοι ήρθαν από το Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, αλλά και από την Αθήνα. Η παρέα φαίνεται πως σιγά σιγά μεγαλώνει και το Εθνικό Πάρκο κερδίζει όλο και νέους φίλους. Οι περισσότεροι είχαν έρθει με τα ποδήλατά τους, αλλά και κάποιοι «αμελείς», βολεύτηκαν με κάποια από τα ποδήλατα που ο φορέας διαθέτει και ελπίζουμε σύντομα να αυξηθούν.

Η διαδρομή ξεκίνησε μέσα στο δάσος του Σχινιά

και η παρέα έκανε συχνές στάσεις για να περιμένει τους αργοπορημένους,

αλλά και για να θαυμάσει τα νεαρά πευκάκια, τα οποία στα σημεία, που δε φτάνουν οι ρόδες των αυτοκινήτων, προσπαθούν να επιβιώσουν και να κρατήσουν το δάσος ζωντανό

Προσπέρασαν ένα από τα σημεία, που εκδηλώθηκε η απειλητική καλοκαιρινή φωτιά

και συνέχισαν προς το Κάτω Σούλι, ώστε να διασχίσουν κάθετα τον βιότοπο

Σε αρκετά σημεία τα αρμυρίκια έκλειναν το μονοπάτι και έγιναν οι απαραίτητες στάσεις για καλλωπιστικές επεμβάσεις στους ατίθασους θάμνους

Η στάθμη των νερών ήταν αρκετά ψηλή λόγω των βροχών

κάτι που όμως δεν πτόησε τους τολμηρούς ποδηλάτες

που παρά κάποια απρόοπτα

έφτασαν σε ένα από τα παρατηρητήρια

το οποίο αν και αρκετά ταλαιπωρημένο και παραμελημένο, έδωσε στους ποδηλάτες τη δυνατότητα να παρατηρήσουν το τοπίο, να πάρουν μερικές ανάσες, αλλά και …να χαλαρώσουν!

Συνεχίζοντας προς τη Μακαρία πηγή και χωρισμένοι αυτή τη φορά σε ομάδες

Η παρέα επέστρεψε στο κωπηλατοδρόμιο, όπου ανανέωσε το ραντεβού της για το άμεσο μέλλον και κατέστρωσε σχέδια για τις επόμενες εξορμήσεις!

Όσοι δεν ήρθαν πραγματικά έχασαν, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή! Πολλές ευχαριστίες σε όλους και κυρίως στο Νίκο, το Φοίβο και τον Κάρολο για την οργάνωση, την υπομονή και την καλή τους διάθεση.